Koska pesit viimeksi jääkaapin? Näin säilytät ruokaa oikein ja pidennät säilyvyyttä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ruokahävikin minimoimisen kannalta ei olekaan aivan yhdentekevää, millä tavalla kauppakassi puretaan jääkaappiin. Elintarvikkeiden oikeaoppinen sijoittelu jääkaappiin auttaa pitämään elintarvikkeet pidempään syömäkelpoisena sekä säästämään rahaa, kun ruokaa ei mene ennenaikaisesti hukkaan.

– Siisti, maltillisesti täytetty ja järjestyksessä oleva jääkaappi edesauttaa arjen sujuvuutta ja hävikin hallintaa. Monella kuluttajalla jääkaappi on liian lämmin tai ruoat järjestellään kaappiin, miten sattuu. Jääkaapissa myös säilytetään ruokia, jotka säilyisivät paremmin huoneenlämmössä, Kuluttajaliiton vastuullisuusasiantuntija Jenni Vainioranta luettelee.

Asiantuntijoiden vinkit oikeaan säilytykseen:

1. Aseta jääkaapin lämpötilaksi 2–6 astetta.

2. Tunne jääkaappisi kylmimmät kohdat ja säilytystavat.

3. Säilytä ruoat oikeissa lämpötiloissa. 

4. Vanhat eteen, uudet taakse.

5. Jääkaappiin vain jäähdytettyä ruokaa.  

6. Siisti jääkaappi  rasioilla ja säännöllisellä puhdistuksella.