Ruotsalaislehti: Rikolliset pesevät rikollista rahaa Spotifyssä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositussa musiikin suoratoistopalvelussa on paljastunut synkkä puoli. Rikollisjengien kerrotaan käyttäväm Spotify-palvelua rahanpesuun. Asiasta uutisoi ruotsalaislehti Svenska Dagbladet.

Lehden mukaan rikolliset käyttävät Spotifyssä tekaistujen artistien musiikkia. Kappaleille ostetaan kryptovaluutalla striimauksia väärennetyiltä Spotify-tileiltä. Tällä tavoin rikollisryhmät pesevät esimerkiksi huumekaupoista, ryöstöistä ja palkkamurhista saamiaan rahoja.

Väärennettyjen Spotify-tilien käyttäminen ei ole itsessään uusi ilmiö. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan artistit ja levy-yhtiöt ovat käyttäneet niitä jo vuosikausien ajan tulojen ja näkyvyyden saamiseksi. Nyt ilmiö on yhdistetty myös ammattirikollisuuteen.

– Spotifystä on tullut rikollisjengeille raha-automaatti. Toimilla on suora yhteys jengeihin ja sitä kautta vaaralliseen väkivaltaan, kuvaili Ruotsin keskisrikospoliisin Noan anonyyminä pysyttelevä poliisi Svenska Dagbladetille.

SVT:n mukaan Spotifyn edustaja on kiistänyt palvelun käytön rahanpesuun. Edustajan mukaan yhtiö kuitenkin tekee töitä striimausten manipuloinnin kitkemiseksi palvelusta.