WTC-iskuista on jo 22 vuotta – kaksi uutta uhria tunnistettiin DNA-teknologialla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltoihin kohdistui 11. syyskuuta 2001 tuhoisa terrori-iskujen sarja. Vaikka iskuista on tänä vuonna kulunut jo 22 vuotta, ovat viranomaiset tunnistaneet vielä kaksi uutta uhria.

Kaksi uutta uhria, mies ja nainen, tunnistettiin kehittyneen DNA-teknologian avulla. He ovat järjestyksessä 1 648. ja 1 649. WTC-iskujen tunnistetut uhrit. New Yorkin pormestarin kanslian mukaan heidän nimiään ei ole perheiden toiveesta paljastettu julkisuuteen.

Miesuhri tunnistettiin vuonna 2001 löytyneistä jäännöksistä otetusta DNA-näyttteestä. Naisuhri tunnistettiin jäännöksistä, jotka löydettiin vuosina 2001, 2006 ja 2013. Tunnistukset tehtiin aikaisempaa nopeamman DNA-sekvensointitteknologian avulla.

CNN:n mukaan yhteensä 2 754 ihmistä ilmoitettiin kadonneeksi New Yorkin Lower Manhattanin alueella WTC-iskujen jälkeen. Uhrien tunnistaminen on ollut viranomaisille haastavaa tuhojen suuruudesta johtuen.