Suomalaispizzeria maailman 50 parhaan joukkoon

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen ravintola Forza on valittu maailman 50 parhaan pizzerian joukkoon. Sijoitus on merkittävä, sillä tuoreen Top 50 Pizza -listauksen valinnoista vastaa asiantunteva italialainen raati.

Helsingin Punavuoressa sijaitseva Forza valittiin maailman 45. parhaaksi pizzeriaksi. Viime vuonna Forza sijoittui samaisessa äänestyksessä sijalle 86. Tänä keväänä Forza valittiin peräti Euroopan seitsemänneksi parhaaksi pizzeriaksi.

Kilpailuun ei ole mahdollista ilmoittautua, vaan tarkastajt vierailevat pizzerioissa eri puolilla maailmaa anonyymisti. Top 50 Pizza -listauksessa jaetaan myös vuosittain erityismainintoja eri alakategorioissa. Forza nousi voittajaksi parhaiden uppopaistettujen frittiruokien kategoriassa.

Maailman parhaiksi pizzerioiksi valittiin jaetulla ensimmäisellä sijalla italialaiset 10 Diego Vitagliano ja I Masanielli. Toisella sijalla on New Yorkissa toimiva Una Pizza Napoletana. Kolmanneksi tuli Barcelonassa sijaitseva Sartora Panatieri.