Turun Kupittaan yleisövessa suljetaan – joku ajeli sähköpotkulaudalla sisällä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun Kupittaalla sijaitsevan yleinen WC on suljettu. Syynä on Turun kaupun tiedotteen mukaan toistuva ilkivalta. Vessa pysyy suljettuna muutaman viikon ajan korjaustöiden vuoksi.

Kupittaan yleisövessan sisätiloissa on Turun kaupungin mukaan esimerkiksi ajeltu sähköpotkulaudalla. Lisäksi tiloissa on irrotettu WC-kalustoja. Vaikka kaikkiin yleisiin vessoihin kohdistuu ilkivaltaa, ovat kohteena olleet erityisesti Kupittaanpuiston vessat.

– Tänä vuonna 90 prosenttia yleisövessoja koskevista palautteista on ollut ilmoituksia ilkivallasta ja sotkuisuudesta. Niistä peräti 85 prosenttia koskee Kupittaan yleistä WC-tilaa. Aikaisemmin 90 prosenttia palautteista on koskenut toiveita, että vessoja halutaan lisää, kertoo valvontainsinööri Kirsi Kusma.

Turussa on kuusi kaupungin ylläpitämää yleistä WC-tilaa. Kaupungilta on kulunut niihin kohdistuneen ilkivallan korjaamiseen tänä vuonna yhteensä noin 50 000 euroa.

– Ilkivalta on maksanut kaupungille pelkästään tänä vuonna saman verran kuin mitä yksi uusi WC-tila maksaisi, Turun infran kunnossapitpäällikkö Mari Helin harmittelee.