Lapin riistakameroissa iloinen yllätys: Uhanalaisen naalin pentuja luultua enemmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Naali on luokiteltu Suomessa äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi. Riistakameran taltioimasta materiaalista paljastui taannoin iloinen yllätys, sillä naalin pentuja huomattiin syntyneen luultua enemmän.

Metsähallituksen Luontopalvelut ja WWF Suomi uutisoivat aikaisemmin syyskuussa naalin pesinnän onnistuneen Suomessa toista vuotta peräkkäin. Tulloin Suomessa syntyneitä naalinpentuja arvioitiin olevan 16. Nyt riistakamerat ovat paljastaneet pentuja syntyneen Suomeen viime kesänä ainakin 25.

– Ilouutiset ovat vielä ponnekkaampi vahvistus sille, että naali on palaamassa Suomen lajistoon. Suojelutyötä kuitenkin pitää jatkaa, että ilahduttava kehitys säilyy, kertoo tiedotteessa ohjelmajohtaja Petteri Tolvanen WWF:stä.

Naalin suojelutyöhön sisältyy lisäruokintaa ja kettujen metsästystä. Tiedotteen mukaan kettu on naalin pahin kilpailija ja levittäytynyt ihmisen toiminnan vuoksi luontaista elinympäristöään laajemmalle. Naalin suojelutyötä tehdään yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa.