Kahdessa juustodipissä bakteeririski – älä syö näitä

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Elintarvikeyhtiö Paulig on tiedottanut kahden dippikastikkeen takaisinvedosta. Santa Maria CHeddar Cheese Sauce ja Santa Maria Dip Nacho Cheese Style -tuotteet vedetään myynnistä ruokaturvallisuusriskin vuoksi.

Pauligin mukaan takaisinveto johtuu yksittäisessä juustokastikkeen tuotantoerässä vahvistettuun bakteerihavaintoon. Varotoimenpiteenä kaikki tuotantoerät vedetään takaisin. Tuotteita ostaneiden kuluttajien ei tule käyttää tuottaita, ja heitä pyydetään olemaan yhteydessä Pauligin kuluttajapalveluun korvauspyyntöä varten.

Havaittu bakteeri voi aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua. Oireet menevät yleensä ohi 24 tunnin kuluessa. Pauligin mukaan ruokamyrkytyksiä ei ole toistaiseksi ilmoitettu.

Takaisinveto koskee seuraavia dippejä: Cheddar Cheese Sauce (3000 g) -tuotteet joiden parasta ennen -päiväys on aikavälillä 1.6.2024 – 31.8.2024 ja Dip Nacho Cheese Style (250 g) -tuotteet, joiden parasta ennen -päiväys on aikavälillä 1.6.2025 – 31.8.2025.