YLE: Puhelimet kiellettiin Dingo-elokuvan kuvauspaikalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomirockin suurimpiin nimiin kuuluvan Dingo-yhtyeen tarinasta ollaan parhaillaan tekemässä elokuvaa. Saku Taittosen tähdittämän Levoton Tuhkimo -elokuvan kuvaukset alkoivat tällä viikolla Porissa. Yle Uutisten mukaan tuotannossa on mukana suomessa harvinainen käytäntö.

Sosiaalisen median käyttö on Dingo-elokuvan kuvauspaikalla kokonaan kiellettyä. Puhelimien somekielto koskee sekä elokuvan näyttelijöitä että avustajia. Apulaisohjaaja Anni Sillankorvan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisessa elokuvatuotannossa on sometuskielto.

Sometuskiellon syynä kerrotaan olevan se, että kuvauspaikka halutaan rauhoittaa työntekoon. Vastaavat kiellot ovat yleisiä maaimalla etenkin isommissa elokuva- ja tv-tuotannoissa. Tyypillisesti pyrkimyksenä on ehkäistä esimerkiksi kuvauspaikalla otettujen, mahdollisesti juonipaljastuksia antavien kuvien vuotaminen verkkoon.

Levoton Tuhkomo -elokuvan ohjaa Mari Rantasila, ja sen käsikirjoituksesta vastaa Hanna Leivonniemi. Elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2024.