Nyt se tapahtui! Sähköauto kiihtyi nollasta sataan alle sekunnissa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköautojen kiihtyvyyden nopeusennätys on rikottu Sveitsissä. Ennätys rikottiin Sveitsin Zürichin teknillisen yliopiston ja Lüzernin yliopiston opiskelijoiden kehittelemällä Mythem-ajoneuvolla.

Mythem-sähköauto kiihtyinollasta 100 kilometrin tuntinopeuteen 0,956 sekunnissa Kate Maggettin ajamana. 100 kilometrin tuntivauhti rikkoutui 12,3 metrin päässä lähtöviivasta. Ennätys rikottiin 1. syyskuuta 2023 Dübendorgin lentokentällä.

Ennätyksen rikkonut yliopistojen opiskelijoista koostuva AMZ Racing on tiedotteen mukaan innoissaan saavutuksesta. Noin 30 opiskelijan tiimi työskenteli projektin parissa vuoden ajan. Heidän kehittelemänsä Mythem painaa noin 140 kiloa, ja sen teho on 240 kilowattia.

Tuoreen ennätyksen vahvisti Guinnessin ennätystenkirja. Sähköautojen edellinen kiihtyvyysennätys rikottiin syyskuussa 2022 Stuttgartin yliopiston toimesta. Tulloin sadan kilometrin tuntinopeus saavutettiin 1,461 sekunnissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.