Muinainen satakiloinen Buddha-patsas varastettu – arvo yli miljoona euroa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuosisatoja vanha japanilainen Buddha-patsas varastettiin Yhdysvaltojen Los Angelesissa sijaitsevasta taidegalleriasta viime viikolla. Ryöstö tallentui valvontakameralle. Patsaan arvo on 1,5 miljoonaa dollaria.

Yli sata kiloa painava pronssinen veistos varastettiin yksityisestä Barakat Gallerysta Beverly Grovesta noin kello 03:45 aikaan aamuyöllä, 18. syyskuuta, LAPD kertoi. Valvontakameran videolla näkyy, kuinka varas parkkeeraa gallerian eteen isolla Budget-yhtiön ajoneuvolla, avaa portin, ottaa kippikärryt mukaansa ja hakee Buddha-patsaan pois. Teko muistuttaa tilauskeikkaa.

Varkaus kesti kaikkineen noin 25 minuuttia. Patsas on peräisin Japanin Edo-kaudelta (1603-1867). Koska kyseessä on ikivanha esine, ei sitä voi myydä missään. LAPD:n mukaan pidätyksiä ei ole tehty. Poliisi kertoi etsivänsä alueelta lisää turvakameramateriaalia.