Kotimaisella elokuvalla menee hyvin – Kuolleet lehdet ja Lapua 1976 keränneet runsaasti katsojia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimaisella elokuvalla pyyhki syyskuussa hyvin, mistä kiitos kuuluu erityisesti kahdelle odotetulle nimikkeelle. Katsojia elokuvateattereihin ovat vetäneet Aki Kaurismäen uutuus Kuolleet lehdet ja yhdestä Suomen historian pahimmista katastrofeista kertova Lapua 1976.

Kuolleet lehdet pysytteli toisena esitysviikonloppunaan Suomen katsotuimpana elokuvana 20 801 katsojalla. Toisella sijalla oli Toni Kurkimäen ohjaama Lapua 1976, joka keräsi Suomen elokuvasäätiön mukaan 10 590 katsojaa. Listan sijalla yhdeksän oli Teemu Nikin ensi-iltaelokuva Peluri – kuolema on elävien ongelma.

Syyskuun alussa ensi-iltansa saanut Lapua 1976 on kerännyt yhteensä 103 653 katsojaa. Kuolleet lehdet -elokuvan oli puolestaan sen toisen esitysviikonlopun jälkeen nähnyt 87 196 katsojaa.

Lähiviikkoina valkokankaille saapuu lisää odotettuja kotimaisia elokuvia. Perjantaina 29. syyskuuta ensi-iltansa saavat Spede-elokuva ja Michael Monroe -dokumenttielokuva. Lokakuussa ensi-iltaan saapuvat muun muassa Mikko Leppilammen tähdittämä Comeback sekä koko perheen elokuva Antero Varovainn ja Onnenkivi.