Nyt voi nauttia vielä lämpimistä syysilmoista – syysmyrsky uhkaa ensi viikolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on päästy nauttimaan lämpimistä ilmoista vielä syyskuun lähestyessä loppua. Sääpalvelu Forecan mukaan lähipäivillä lämpötila voi nousta vielä paikoin jopa 20 asteeseen, mutta Suomeen on saapumassa myös sadealueita ja tuulta.

– Olemme Itä-Euroopassa sijaitsevan korkeapaineen ja Atlantilta saapuvien matalapaineiden välisessä tuulisessa vyöhykkeessä. Suomen yli koilliseen liikkuu aluksi parikin sadealuetta, kertoo Forecan päämeteorologi Kristian Roine.

Ensimmäinen sadealue saapuu keskiviikkona. Torstaina sää on kuitenkin jälleen suuressa osassa maata poutaista sekä lämmintä, ja vielä perjantainakin Kaakkois-Suomessa voidaan mitata 20 asteen lukemia. Viikonloppuna Suomeen virtaa jälleen kylmempää ilmaa.

– Samalla päivälämpötilat laskevat torstain lukemista viidellä asteella. Myös yöt kylmenevät ja etenkin Lapissa on hallaa, maanantain vastaisena yönä Käsivarressa myös yöpakkasia, Roine varoittaa.

Ensi viikon sää vaikuttaa ennusteissa epävakaiselta. Roineen mukaan tiistain ennusteessa näkyy nopeasti voimistuva matalapaine. Se tarkoittaa, että Suomeen voi iskeä alkuviikosta jälleen voimakas syysmyrsky.