Viskin tai wasabin makuista hammastahnaa – täältä löytyy sellaisiakin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hammastahnoissa luotetaan yleensä raikkaisiin makuihin kuten minttuun. Erään yhdysvaltalaisen hammaslääkärin kokoelmista löytyy kuitenkin huomattavasti erikoisempiakin hammastahnoja, kuten viskin makuinen tahna.

Georgiassa asuva Val Kolpakov alkoi keräilemään hammastahnoja vuonna 2001. Hän kertoo Guinnessin ennätystenkirjalle tavoitteenaan olleen oppia lisää eri maiden hammashygieniatuotteista. Nykyään häneltä löytyy peräti 2 037 hammastahnapurkkia.

Kolpakovin maailmanennätyksen rikkoneeseen kokoelmaan kuuluu hammastahnoja muun muassa Japanista, Kiinasta, Intiasta ja Venäjältä. Kokoelman erikoisimpiin tuotteisiin kuuluvat ruis-, skotti- ja bourbon-viskien makuiset, 1950-luvulla lanseeratut hammastahnat. Niiden alkoholipitoisuus on kolme prosenttia.

Muita Kolakovin kokoelman erikoisuuksia ovat muun muassa radioaktiivista toriumia sisältävät ja wasabin makuiset hammastahnat. Niitä hän ei suunnittele kokeilevansa henkilökohtaisesti.