Kärsitkö makeanhimosta? Apu saattaa löytyä yllättävältä taholta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kromi on hivenaine, jolla voi olla useita terveyshyötyjä kunhan sitä saadaan ravinnosta tai ravintolisän avulla riittävä määrä. Kromi auttaa muun muassa insuliinin toimintaa ja voi parantaa glukoosin aineenvaihduntaa. Tästä on hyötyä etenkin ihmisille, joilla on tyypin 2 diabetes.

Kromi voi auttaa myös pitämään verensokeritason vakaana ja vähentämään verensokerin huippuja aterioiden jälkeen, mikä voi auttaa ehkäisemään energian laskua ja nälän tunnetta. Monet saavat kromista apua myös painonhallintaan, koska sen on huomattu vähentävän makeanhimoa.

Loputtomasta makeanhimosta kärsivät voivat saada apua siitä, että he lisäävät ruokavalioonsa kromia. Healthista-sivuston mukaan kromin on huomattu monissa tapauksissa auttavan vähentämään ruokahalua ja hillitsemään makean himoa, mikä voi olla hyödyllistä myös laihduttajille.