Melkoinen suoritus! Voimamies veti 20 tonnin nosturia istuma-asennossa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen kehonrakentaja on rikkonut melkoisen ennätyksen. Jordan ”Biggie” Steffens veti kymmenien tuhansien kilojen painoista ajoneuvonosturia käsivoimin, saaden nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan.

Steffens veti 20 300 kiloa painavaa nosturia käsillään viiden metrin matkan. 33-vuotias kehonrakentaja istui suorituksen aikana sääntöjen mukaisesti maassa. Näin pidettiin huoli, että Steffens todella veti nosturia pelkän käsivoiman avulla.

Steffens toisi tempauksen myöhemmin lastensäätiölle rahaa keränneessä tilaisuudessa. Steffans rikkoi maailmanennätyksen kategoriassa painavin yläruumiilla vedetty ajoneuvo. Aikaisempi ennätys kuului kanadalaiselle Kevin Fastille, joka veti 13 086 kilon painoista linja-autoa viiden metrin verran vuonna 2021.

Valmentajana työskentelevä Steffens kertoi Guinnessille harjoitelleensa ennätystä varten kuuden kuukauden ajan. Treeni kohdistui pääasiassa käsivarsien ja selän lihaksiin. Ennätyksestä tekee vielä hurjemman se, että Steffens oli vasta pari vuotta takaperin toipunut hauistensa repeämisestä.