Myrskyluodon Maija -traileri julki – tältä näyttää suomalainen suurtuotanto

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anni Blomqvistin Myrskyluoto-romaanien pohjalta on tulossa uusi elokuvasovitus. Tiina Lymin ohjaama ja käsikirjoittama Myrskyluodon Maija saapuu ensi-iltaan tammikuussa 2024. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista elokuvatuotannoista.

Myrskyluodon Maijassa vastanaineet Maija ja Janne muuttavat syrjäiselle saarelle Ahvenanmaalla 1800-luvulla. Haasteita pariskunnan uudelle elämälle luovat armoton luonto ja taustalla riehuva Oolannin sota. Samalla Maijassa herää tietoisuus siitä, että nainen voi olla tasavertainen toimija pelkän sivustakatsojan sijaan.

Myrskyluodon Maijan päärooleissa Maijana ja Jannena nähdään Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Muita rooleja näyttelevät muun muassa Jonna Järnefelt, Tobias Zilliacus, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Desmond Eastwood ja Tony Doyle. Esimakua elokuvasta saadaan sen tuoreessa trailerissa.

Anna Blomqvistin viisiosainen Myrskyluoto-kirjasarja ilmestyi Suomessa 1970-luvulla. Romaanien pohjalta tehtiin vuonna 1976 myös televisiosarja.