Meta esitteli uuden sukupolven Ray-Ban-älylasejaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin omistava Meta aloitti muutama vuosi takaperin yhteistyön aurinko- ja silmlaseja valmistavan Ray-Banin kanssa. Nyt teknologiajätti on esitellyt yhteistyön tuloksena syntyneitä uuden sukupolven älylasejaan.

Ray-Ban Metal Smart Glasses -lasit muistuttavat monilta ominaisuuksiltaan syksyllä 2021 lanseerattuja edellisen sukupolven älylaseja. Lasit on edelleen varustettu kameroilla ja kaiuttimia. Linsseissä ei edelleen ole näyttöjä, eli varsinaisista lisätyn todellisuuden laseista ei ole kyse.

Uuden sukupolven lasit on varustettu aikaisempaa paremman kuvanlaadun 12 megapikselin ultralaajakulmakameroilla. Kuvien ohella laseilla on mahdollista tallentaa 1080p-tarkkuuden videoita. Langattomasti älypuhelimeen yhdistettävissä laseissa on 32 gigatavun edestä tallennustilaa, ja niillä voi kuvata myös livestream-videota Facebookiin sekä Instagramiin.

Uuden sukupolven laseja kuvaillaan edeltäjiään kevyemmiksi. Järjestelmäpiirinä toimii Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1. Uutuutena laseilla on mahdollista käyttää myös Meta AI -tekoälybottia äänikomentojen avulla.

Ray-Ban Metal Smart Glasses -lasien perusversio maksaa Yhdysvalloissa 299 dollaria, eli noin 280 euroa. Saataville tulee Wayfarer-mallin lisäksi myös Headliner-malli. Metan mukaan älylasit tulevat myyntiin myös Suomessa.

 

https://www.instagram.com/p/CxtITUdOvB3/?hl=fi

https://www.instagram.com/p/CxuU9p1u9z_/