Ranskan ja Sveitsin rajalla sijaitsevat Juravuoret houkuttelevat – ihastuttavia juustoja ja viinejä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Aivan Sveitsin rajan länsipuolella on pieni ranskalainen alue, josta voi löytää maailman parhaita viinejä ja juustoja. Alue on nimeltään Jura, mikä tarkoittaa kelttien kielellä metsää. Vuoristoalueella on runsaasti luonnontilassa olevia alueita, mutta myös pieniä kyliä.

Juran alueella puhutaan vin jaunesta, eli keltaisesta viinistä, joka on valmistettu alkuperäisistä savagnin-rypäleistä. Ne kypsyteään Juran omalla sous voile -tyylillä. Mikä parasta, viinien lisäksi Jurassa on myös 150 juuston valmistajaa.

Vuoristossa pääsee vaeltamaan Baume-les-Messieursin kylän läpi ja Hérissonin vesiputouksille. Luontoelämyksien kokeminen ja vaeltaminen toimivat mainiona vastapainona viinin ja juuston jälkeen. Ranskan pääkaupungista Pariisista pääsee Juraan junalla kahdessa tunnissa. Juna lähtee Pariisin Gare de Lyonista.