Jaatko Disney Plus -tilisi? Voi seurata ikävä yllätys

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflix aloitti taannoin toimet palvelun tilien salasanojen jakamista vastaan. Pian myös Disney Plus -suoratoistopalvelun tiliään jakavia käyttäjiä voi odottaa ikävä yllätys. Yhtiö alkaa estämään salasanojen jakamista Kanadassa.

Disney Plus alkaa The Verge -sivuston mukaan rajoittamaan tilien jakamista Kanadassa 1. marraskuuta lähtien. Disney on lähestynyt tilaajia sähköpostilla, jossa yhtiön kerrotaan estävän salasanan jakaminen kotitalouden ulkopuolella asuville. Tiedotteesta ei ilmennyt, kuinka asiaa tullaan valvomaan.

Disney Plus -palvelun kanadalaistilaajien sopimukseen ilmestyi jo aikaisemmin tilin jakamista koskeva uusi kohta. Sen mukaan Disney saattaa analysoida tilin käyttöä. Väärinkäytös voi yhtiön mukaan johtaa tilin rajoittamiseen tai poistamiseen.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger kertoi taannon tuloskonferenssisa yhtiön selvittävän tapoja, joilla tilin jakamista voitaisiin ehkäistä. On siis todennäköisesti vain ajan kysymys, milloin salasanan jakamiseen tullaan puuttumaan myös Suomessa ja muualla Euroopassa.