UMK muuttaa Tampereelle – järjestetään Nokia Areenalla helmikuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan helmikuussa. Tällä kertaa Uuden Musiikin Kilpailu, eli lyhyemmin UMK, kokee muutoksia muuttaessaan Turusta Tampereelle. UMK järjestetään 10. helmikuuta 2024 Tampereen Nokia Areenalla.

Tapahtumaan satsataan nyt entistä enemmän sen suosion jatkuvan kasvun sekä edelliskauden kotimaisen ja kansainvälisen viisuilmiön myötä. Siksi UMK tarvitsee myös isomman areenan.

- Turku on jo monien vuosien ajan ollut loistava UMK-kaupunki ja olemme siitä kiitollisia. Tänä vuonna UMK-juna suuntaa pohjoisempaan ja uskon, että Tampere ja Nokia Arena tarjoavat täydellisen paikan suurelle viisujuhlalle. Nyt on ison show’n ja viisutunnelmaa tihkuvan tapahtuman aika, kertoo  Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén tiedotteessa.

UMK:ssa kisailee tänä vuonna seitsemän kotimaista yhtyettä tai artistia, jotka julkistetaan 10. tammikuuta. Yhteensä finaalipaikkaa tavoiteltiin jopa 419 kappaleella. Tapahtumassa nähdään myös Käärijä-show sekä muiden artistien tähdittämät avaus- ja väliaikainumerot.

– Mukana on ensijulkaisunsa tekevän artistin ysäri-dance-tanssittaja, upeaäänisen laulajan voimabiisi, indie-suosikin uran kenties hienoin kappale, kahden nimekkään artistin yllättävä duo kovalla kertsillä, räjähtävä rock-anthem maailmalla keikkailevalta bändiltä, todella intensiivinen biisi yhdeltä tämän hetken kuunnelluimmista artisteista sekä tunnetun artistin nostattava klubi-bängeri, UMK-tuomariston puheenjohtaja Tapio Hakanen vihjaa.