Varoitus autoilijoille: Puuskittainen tuuli ja vesisateet vaarallinen yhdistelmä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen levisi tiistai-illan ja keskiviikon vastaisena yönä runsaita sateita. Samaan aikaan erityisesti Etelä- ja Itä-Suomen asukkaita varoitettiin voimakkaista tuulenpuuskista.

Runsas vesisade ja voimakkaat tuulenpuuskat voivat olla vaarallinen yhdistelmä. Finntraffic julkaisikin tiedotteen, jossa autoilijoita kehotettiin olemaan tarkkana liikenteessä. Syksyiset sääolosuhteet nostivat vesiliirron riskiä.

– Puuskittainen tuuli ja vesisateet ovat yhdistelmä, jonka takia kannattaa varata nyt selkeästi enemmän aikaa esimerkiksi työmatkaliikenteeseen ja mukauttaa oma ajonopeus vallitseviin ajo-olosuhteisiin, joissa keskiviikkona on selkeää vesiliirron vaaraa, kertoi tiedotteessa Finntrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Pillisen mukaan huonoilla keleillä tulisi muistaa erityisesti turvavälien tärkeys. Riittävät turvavälit voivat olla ainoa keino välttää esimerkiksi aamu- ja iltapäiväruuhkien ketjukolarisumat.

Sateet väistyvät itään keskiviikkoiltaan mennessä, ja loppuviikosta sää kylmenee. Forecan mukaan Suomeen saattaa tulla uusi syysmyrsky jo ensi viikolla voimakkaan matalapaineen mukana.