Prinssi Andrew’n häätö peruttiin – maksaa miljoonaremontin itse

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittihovissa on väännetty jo pitkään siitä, saako maineensa ja sotilasarvonsa seksiskandaalissa menettänyt prinssi Andrew asua kuninkaallisessa rakennuksessa myös jatkossa. Kuningas Charles yritti saada veljelleen häätöä Royal Lodgesta. Nyt prinssi Andrew ja kuningas Charles ovat päässeet sopimukseen Yorkin herttuan jäämisestä kuninkaalliseen asuinrakennukseensa.

Prinssi Andrew on saanut luvan jäädä asumaan Royal Lodgeen sen jälkeen, kun hän sopi kuningas Charlesin kanssa noin 2 miljoonan punnan korjauksista. Toisin sanoen prinssi Andrew voi pitää kuninkaallisen kartanon, jos hän maksaa kalliit korjaukset omasta pussistaan.

Yorkin herttuan kerrotaan käyttäneen jo 200.000 puntaa katon korjauksiin välimaksuna, ja hänen on voitava rahoittaa loput työt pysyäkseen asukkaana, Daily Mail uutisoi.

Prinssi Andrew on asunut suuressa talossa lähellä Windsorin linnaa Lontoon ulkopuolella vuodesta 2003 lähtien entisen vaimonsa Sarahin, Yorkin herttuataren kanssa. Herttua allekirjoitti aikoinaan 74 vuoden vuokrasopimuksen 30 huoneen kiinteistöstä.

Osana kuningas Charlesin uusia säästötoimia pariskunnan oli tarkoitus muuttaa prinssi Harryn ja Sussexin herttuattar Meghanin vanhaan kotiin, Frogmore Cottageen. Muutto siirtyi, kun Sarah toipui kartanossa rinnanpoistoleikkauksestaan rintasyöpädiagnoosin jälkeen. On epäilty, että prinssi Andrewilla ei ole tarpeeksi tuloja kattamaan kartanon vuokraa ja ylläpitoa.