Syksyn pakkasennätys meni rikki Lapissa – viikonloppuna voi olla vielä kylmempää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyskuun lämmöstä on edetty lokakuun alkaessa kertaheitolla kylmiin ja jopa talvisiin lukemiin. Torstain ja perjantain vastaisena yönä rikottiin jo syksyn tähänastinen kylmyysennätys.

Torstain vastaisen yön kylmin lukema mitattiin Forecan mukaan Itä-Lapissa Savukosken Tulppion havaintoasemalla. Lämpötila putosi -7,3 asteeseen. Inarin Saariselällä mitattiin -5,8 astetta ja Kittilän Pokassa -5,7 astetta.

Aiempi tämän syyskauden pakkasennätys oli Savukosken Tulppiossa 15. syyskuuta mitattu -5,9 astetta. Pakkasennätys voi mennä uudelleen rikki vielä viikonloppuna.

– Lauantain vastainen yö saattaa olla vielä torstain vastaista yötä kylmempi, Itä-Lapissa voi tuoreimman ennusteen mukaan olla paikoin noin −10 astetta. Perjantai- ja sunnuntaiöinä pakkasta voi olla paikoitellen myös etelässä asti, ennustaa Forecan meteorologi Joonas Koskela.

– Pohjoisessa kuurosateet ovat enimmäkseen lumisia loppuviikolla. Uusimman ennusteen mukaan myös etelässä viikonloppuna osa sadekuuroista voi tulla räntänä, Koskela lisää.