Pääkaupunkiseudun BMW-liiga poliisitutkinnassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi on selvittänyt rikossarjan, joka vaivasi vuoden ajan autoilijoita pääkaupunkiseudulla. Rikoksissa autoissa varastettiin muun muassa turvatyynyjä ratteineen sekä ajovalo-umpioita. Kohteina olivat erityisesti BMW-ajoneuvot.

Poliisi on ottanut rikoksista epäiltynä kiinni kaksi henkilöä. Viranomaisten mukaan tekijäitä oli todennäköisesti enemmänkin. Rikoskomisario Klaus Geiger kertoo kuitenkin varkauksien loppuneen välittömästi kiinniotton jälkeen.

Yksittäisiä ajoneuvovarkauksia oli yhteensä 129. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille paljastavalla toiminnalla. Rikosnimikkeitä tutkinnassa ovat olleet varkaus ja törkeä varkaus.

– Rikosvahinko yksittäisessä tapauksessa saattoi tässä sarjassa olla jopa noin 40 000 euron luokkaa, Geiger kertoi Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Rikossarjan tutkinnan yhteydessä poliisi paljasti myös laajan törkeän huumausainerikoksen. Sen yhteydessä takavarikoitiin suuria määriä huumausaineita ja käteistä rahaa. Poliisin mukaan sekä varkaussarjaan että huumausainerikoksiin kytkeytyvät henkilöt olivat ulkomaalaistaustaisia ja tunsivat toisensa.

Huumausainerikokseen yhdistetyt henkilöt tuomittiin vuosien vankeusrangaistukseen. Ajoneuvoihin kohdistuneiden rikosten esitutkinta on valmis ja siirretty syyteharkintaan.