Game of Thrones -tähti oikeuteen – väitetään chattailleen alaikäisten kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Game of Thronesin tähti Joseph Gatt joutuu oikeuden eteen. Hän on syytettynä seksuaalisesta keskustelusta netissä alaikäisen kanssa. Brittisyntyinen 51-vuotias näyttelijä esitti Thenn Wargia suositussa HBO:n sarjassa. Hän asuu nykyään Yhdysvaltojen Los Angelesissa, jossa myös oikeudenkäynti pidetään.

Gatt pidätettiin huhtikuussa 2022 epäiltynä seksuaalissävytteisten nettikeskusteluiden vuoksi. Miehen väitettiin chattailleen alaikäisen kanssa. Hän vapautui maksettuaan 5.000 dollarin takuusumman. Los Angelesin korkeimman oikeuden tuomari Enrique Monguia sanoi Gattin oikeudenkäynnissä, että tapauksen käsittely jatkuu 4. joulukuuta. Oikeudenkäynnin siirtämisen syynä oli syyttäjä Michael Fernin perustelu, että asian eteneminen vaatii lisäselvityksiä, Daily Mail uutisoi.

Gatt asuu Los Angelesissa pitkäaikaisen näyttelijä- ja kirjailijatyttöystävänsä Mercy Malickin kanssa. Mies on kiistänyt jyrkästi kaikki syytökset.

– Haluan ottaa kantaa ehdottoman kauhistuttaviin ja täysin perättömiin syytöksiin, joita minua vastaan on hiljattain esitetty. Ne ovat 100-prosenttisesti vääriä. Olen vahvistanut syytteessä olevat virheet ja harhaanjohtavat tiedot lehdistötiedotteessa. Teen yhteistyötä viranomaisten ja Los Angelesin poliisilaitoksen kanssa saadakseni asian ratkaistuksi, Gatt kirjoitti Twitteriin.

– Odotan innolla maineeni puhdistamista. Kiitos kaikille ystävilleni ja tukijoilleni, jotka tietävät, että tämä ei ole totta, ja ymmärtävät juridisista syistä, etten voi kommentoida asiaa enempää sosiaalisessa mediassa.