Finnair peruu kaikki lennot Tel Aviviin maaliskuuhun 2024 saakka

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair on ilmoittanut peruvansa kaikki lennot Israelin Tel Aviviin koko talvikauden ajaksi. Lennot on peruttu ainakin maaliskuuhun 2024 saakka. Syynä ovat laajamittaiset iskut Israelin raja-alueilla.

Ulkoministeriö on suositellut välttämään tarpeetonta matkustamista Israeliin ja Palestiinaan. Israelissa ja miehitetyllä Palestiinalaisalueella, joita ovat Länsiranta, Itä-Jerusalem sekä Gaza, on terrori-iskujen riski. Levottomuutta ja yksittäisiä väkivallantekoja esiintyy usein etenkin Länsirannalla ja Jerusalemin alueella sekä Jeninin että Nabluksen kaupungeissa.

Gazan turvallisuustilanne on heikko ja saattaa muuttua nopeasti aseellisiksi yhteenotoiksi ja raketti-iskuiksi. Myös muualla kuin Gazan vastaisella alueella, etenkin Israelin pohjoisosissa, on raketti-iskujen riski. Ulkomaalaiset eivät ole harkitusti terrorismin kohteena, mutta välillisesti uhka saattaa kohdistua myös heihin. Kivien ja polttopullojen heittely, puukotukset sekä esimerkiksi autolla väkijoukkoon ajamalla tehdyt iskut ovat mahdollisia ja voivat kohdistua myös sivullisiin.

– Viimeaikaisten laajamittaisten raketti-iskujen vuoksi kehotetaan toistaiseksi välttämään matkustamista Israeliin, erityisesti maan eteläosaan Gazan raja-alueelle, maan pohjoisosaan Libanonin ja Syyrian raja-alueille sekä noudattamaan erityistä varovaisuutta Länsirannalla, Ulkoministeriöstä kerrotaan.