Hämmentävä suoritus – mies souti yli 60 kilometriä ontolla kurpitsalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen mies on herättänyt hämmästystä syksyisellä tempauksellaan. Hän souti useiden kilometrien pituisen matkan epätavallisella vesikulkuneuvolla, ontoksi kaiverretulla kurpitsalla.

Missourissa asuva Steve Kueny päättii muuttaa suurikokoisen kurpitsansa Huckle Berryksi nimeämäkseen veneeksi. Hän souti sen kyydissä yhteensä 38,4 mailin, eli noin 61,8 kilometrin pituisen matkan Kansasin Kansas Citystä Missourin Napoleoniin. Matka kesti USA Today -lehden mukaan lähes 11 tuntia.

Kuenyn ei tarvinnut taittaa matkaa yksin, sillä hänen kurpitsaveneensä rinnalla kulki lukuisia muitakin veneitä. Niiden matkustajat tarjosivat miehelle kannustusta. He myös kuvasivat hänen suoritustaan.

Kuenyn uskotaan rikkoneen suorituksellaan maailmanennätyksen. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan virallinen ennätys kuuluu edelleen Nebraskan osavaltiosta kotoisin olevalle Duane Hansenille, joka souti kurpitsalla 60,92 metrin pituisen matkan vuonna 2022.