Rikollispomo Kurdikettu otettiin kiinni – viranomaisvahvistusta odotetaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen jengipomo ja Foxtrot-rikollisjärjestön perustaja, Kurdikettu-lempinimen saanut Rawa Majid on pidätetty Iranissa lähellä rajaa. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan pidätys tapahtui perjantaina 6. lokakuuta. Iran on miehen alkuperäinen kotimaa, mutta hän kasvoi naapurimaamme Ruotsin Uppsalassa ja pakeni lopulta Turkkiin vuonna 2018.

Turkista käsin ruotsalaisia jengejä ohjaillut Rawa Majid on ollut kansainvälisesti etsintäkuulutettuna vuodesta 2020. Hänet on myös pidätetty hänen poissa ollessaan kolmessa ruotsalaisessa käräjäoikeudessa. Rawa Majidin kerrotaan joutuneen nyt pidätetyksi, kun hän ylitti Iranin rajan. SVT sai tiedon omista lähteistään, mutta viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet asiaa.

Foxtrot-jengissä on menossa sisäinen konfliktitilanne. Yleensä jos jonkinlaisen liittouman haluaa hajottaa, kannattaa se aloittaa luomalla vastakkainasettelua ja saada rivit rakoilemaan sisältä päin. Näin kävi myös Kurdiketun rikollisorganisaatiolle.

– Pidätyksen toivotaan rauhoittavan konfliktia ja perheenjäseniin kohdistuvia hyökkäyksiä, mutta saa nähdä, tapahtuuko sitä oikeasti, SVT:n rikostoimittaja Diamant Salihu sanoo rikollisliigan heikkenemisestä.

Netissä on julkaistu Kurdiketun äänitteeksi väitetty tallenne, jossa hän sanoo, että ei ole pidätettynä. Tätäkään ei ole voitu todistaa aidoksi. Jos pidätys on tapahtunut, on se tapahtunut todennäköisesti rajan ylittämisvaiheessa väärennettyjen henkilöllisyysasiakirjojen vuoksi.

– Maailmassa tapahtuu niin paljon asioita ja täytyy muistaa, että Majid pidätettiin Turkissa vuonna 2022 ja vapautettiin sitten erittäin epäselvissä olosuhteissa, Diamant Salihu jatkaa.