12 vuotta kadoksissa ollut kissa löytyi – oli vaeltanut satoja kilometrejä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yli vuosikymmenen kadoksissa ollut lemmikkieläin on omistajien hämmästykseksi löytynyt elossa. Butters-niminen kissa ehti olla kadonneena peräti 12 vuoden ajan.

Kalifornian Blythessä rankkurina toimiva Dalton Churchwell löysi taannoin yksinäisen kissan takapihaltaan. Kissalla oli mikrosiru, joka paljasti sen nimen. Sirun tiedoista myös kävi ilmi, että kissa oli kadonnut San Diegossa sijaitsevasta kodista jo vuonna 2011.

Churchwell otti yhteyttä Buttersin omistajiin, jotka ovat sittemmin muuttaneet Washingtonin osavaltioon. Paikallisen eläinsuojan vapaaehtoistyöntekijä Larry Rudolph tarjoutui toimittamaan kissan takaisin Angelo ja Shelley Castellinolle.

– Se oli aivan uskomatonta. Olen kiitollinen Churchwellille Buttersin löytämisestä ja tunnistamisesta. Hän näki todella vaivaa ja teki sen sunnuntai-iltana omalla ajallaan, Castellino kuvaili Riversiden piirikunnan eläinsuojan tiedotteessa.

Omistajilla ei ole hajuakaan, kuinka lemmikki päätyi kulkemaan yli 320 kilometrin pituisen matkan San Diegosta Blytheen. Butters totuttelee parhaillaan kotiinsa uudessa osavaltiossa ja yhteiseloon veljensä Barnaclesin kanssa.