Myrskyt tekevät tuhojaan – näin teet jos puu kaatuu

Autot Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomea ovat koetelleet syksyllä useat voimakkaat myrskyt. Voimakkaat tuulet voivat aiheuttaa tuhoja muun muassa kaatamalla puita. Nyt Helsingin pelastuslaitos on julkaissut asiaa koskevan tiedotteen.

Pelastuslaitos neuvoo Instagramissa ilmoittamaan kaatuneesta puusta viranomaisille, Hlesingin tapauksessa Helsingin kaupungin palautejärjestelmän kautta. Kaatuneen puun sijainti on syytä merkata palautejärjestelmän kartalle. Se helpottaa asian korjaamista huomattavasti.

Jos puu on kaatunut sähkölinjalle, tulisi sähkö- ja valaisinlinojen vaurioituneista sähköjohtimista pysyä vähintään 20 metrin etäisyydellä. Tieto Helsingissä sähkölinjoille kaatuneista puista kuuluu Helsingin sähköyhtiö Helenille. Omalle tontille kaatuneen puun poistaminen tulee järjestää itse, mikäli puusta ei aiheudu vaaraa.

Selkeästi vaaraa aiheuttavasta kaatuneesta puusta tulee ilmoittaa suoraan hätäkeskukselle. Vaaraa voivat Pelastuslaitoksen mukaan aiheuttaa muun muassa teille ja vilkkaille väylille kaatuneet puut, ristikkäin jääneet tai osittain kaatuneet puut ja sähkölinjojen rikkoutuminen.