Suomalaiskuvaajan koirakuvasta kansainvälinen somehitti – verrataan urbaanilegendaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa levisi taannoin erikoinen otos, jota voisi nopealla vilkaisulla luulla vahvasti muokatuksi. Kuvassa metsän keskellä nähdään ihmisen muotoinen tumma hahmo, jolla näyttää olevan villi pystytukka ja koiramainen naama.

Kuvassa esiintyy turkulaisen valokuvaaja Salla Kuikan Paviaani-koira. Kastunut koira oli kuvaushetkellä hyppäämässä ilmaan luontopolulla Muuramessa. Kuikka yllättyi itse kuvan saamasta huomiosta.

Kuikka kertoi Ilta-Sanomille jakaneensa hauskan otoksen pariin suomalaiseen ja kansainväliseen koiraryhmään. Jo seuraavana aamuna otosta oli jaettu sosiaalisessa mediassa tuhansia kertoja.

– Se levisi Twitterissä ja Redditissä. Instagramin puolella sen on jakanut pari meemitiliä, joista toisella on yli 11 miljoonaa seuraajaa. Kuva on saanut yli 300 000 tykkäystä. Kommentti- ja jakomäärät ovat aika hurjia, Kukka paljasti IS:lle.

Vauhdikkaassa asennossa ollut Paviaani-koira herätti kuvaa hämmästelleissä erilaisia mielleyhtymiä. Sen huomautettiin musituttavan muun muassa Saksikäsi Edward -elokuvan nimikkohahmoa. Toiset puolestaan vertasivat koiraa erilaisiin urbaanilegendoihin, myyttisiin olentoihin ja populaarikulttuurista tuttuihin otuksiin.