Sony esitteli Playstation 5 -konsolin uusia versioita

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sony on tuomassa markkinoille uudet, kooltaan pienemmät versiot Playstation 5 -konsolista. Uudet versiot saapuvat myyntiin Yhdysvalloissa marraskuussa, muille markkina-alueille tulevien kuukausien aikana.

Uudet Playstation 5 -mallit ovat Sonyn blogijulkaisun mukaan yli 30 prosenttia edeltäjiään pienempiä. Paino on pudonnut perusmallissa 18 prosenttia ja Digital Edition -mallissa 24 prosenttia. Digital Edition -versiossa ei ole levyasemaa, mutta Ultra HD Blu-Ray -levyasema on mahdollista ostaa erikseen noin 120 euron hintaan.

Uudet versiot ovat teholtaan samanlaisia kuin aiemmat versiot. Ne on kuitenkin varustettu aikaisempaa suuremmalla 1TB SSD-kovalevyllä. Uusissa konsleissa tulee mukana vain vaakatasossa säilyttämisen mahdollistava tuki, ja pystytuki tulee myyntiin erikseen noin 30 euron hintaan.

Uudet Playstation 5 -versiot tulevat korvaamaan aikaisemmat mallit vanhojen varastojen tyhjentyessä. Uusien konsolien suositusthinnat ovat perumallin kohdalla 550 euroa ja Digital Edition -mallin kohdalla 450 euroa.