Uskoisitko? Näin monta valokuvaa ihmiset ottavat päivässä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensimmäinen rullafilmi tuli markkinoille vuonna 1888. Kauas on tultu näistä ajoista, kun ihmiset saattavat kuvata nykyään eniten omia kasvojaan, eli ottaa selfieitä. Tuoreen selvityksen mukaan keskivertoamerikkalainen ottaa noin kuusi valokuvaa joka päivä ja niistä 58 prosenttia on nimenomaan selfiekuvia.

Eniten kuvia otetaan kuitenkin perheenjäsenistä, kun 69 prosenttia kamerarullasta täyttyy perheenjäsenten ryhmäkuvista. Lemmikkieläimistä otetaan myös paljon kuvia, nimittäin 52 prosenttia kuvista on napsittu niistä. Kuvia otetaan ahkerasti myös erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa. Selvityksen mukaan ihmiset ottavat juhlissa yhteensä noin 23 valokuvaa.

– Nykypäivän digitaaliaikana kamerarulloistamme on tullut digitaalisia mustia aukkoja, joihin kuviemme takana olevat tarinat katoavat. Tämä tekee ihmisten vaikeaksi pitää kiinni muistoista, joilla on todella merkitystä, Mixbook-yrityksen toimitusjohtaja Andrew Laffoon sanoi ja kehottaa ihmisiä ikuistamaan tärkeimmät hetket edelleenkin fyysisiin valokuva-albumeihin.