Pilvenpolttelijat haastoivat kannabismyymälän oikeuteen – kukinto oli liian laimeaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi kiukkuista kalifornialaista miestä haastoi taannoin paikallisen kannabisyrityksen oikeuteen, koska sen väitetään myyvän liian laimeaa huumetta. Yrityksen väitetään johtaneen asiakkaitaan harhaan, koska se on mainostanut tuotteissa olleen enemmän vaikuttavaa aihetta kuin todellisuudessa on ollut.

Kaksi miestä väitti, että DreamFields antoi väärän kuvan tuotteistaan. Yhtiö on myynyt lajiketta, jonka THC-prosentin on kerrottu olleen 46, vaikka normaalisti vahvoissa lajikkeissa on noin 22-28 prosenttia. Oikeusjutussa mainitut riippumattomat laboratoriotestit osoittivat, että todellisuudessa kyseisen tuotteen pitoisuus oli vain 23-27 prosenttia.

Kalifornian laki vaatii yrityksiä merkitsemään selkeästi kannabistuotteidensa THC-pitoisuuden, ja mikä tärkeintä, merkityn määrän on oltava 10 prosentin sisällä todellisesta sisällöstä.