Kaupungin asukkaita varoitettiin puumasta – paljastuikin aivan muuksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mahdollinen puumahavainto on osoittautunut joksikin harmittomammaksi Yhdysvalloissa. Pennsyvlanian Lehighin piirikunna asukkaita varoitettiin alueella liikkuvasta kissapedosta, mutta kyse olikin todennäköisesti vain kotikissasta.

Lehighin piirikunnan asukas oli ottanut kuvia, joissa talon pihalla liikkuu tunnistamaton kissaeläin. Eläintä epäiltiin puumaksi tai ilvekseksi. Paikallinen poliisilaitos ehti jo varoittaa tiedotteessaan asukkaita alueella mahdollisesti liikkuvan puuman vuoksi.

Pennsylvanian riistakomission biologi Thomas Keller alkoi tutkimaan havaintoa. Eläimen kokoa oli vaikea hahmottaa, sillä kuva oli otettu toisen kerroksen ikkunasta noin 80 metrin päästä kohteesta. Niinpä biologi ottikin avukseen aidonkokoiset pumaa, ilvestä ja kotikissaa esittävät pahvihahmot.

Kellerin tutkimuksen perusteella videolla liikkuva eläin on isokokoinen kotikissa. Biologi kertoi The Morning Call -lehdelle eläimen näyttävän helposti isommalta, jos kohteeseen zoomataan kuvaushetkellä. Pennsylvanian osavaltion viimeinen vahvistettu puumahvainto tehtiin 1870-luvulla.