Edesmenneen Robin Williamsin ääntä kuullaan Disneyn uudessa elokuvassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2014 kuollut näyttelijä ja koomikko Robin Williams muistetaan muun muassa Disneyn Aladdin-animaatioelokuvan Henkenä. Koomikkolegendaa kuullaan jälleen hahmon ääninäyttelijänä tulevassa Disney-animaatiossa.

Disneyn tuore Olipa kerran elokuvastudio, eli Once Upon a Studio -lyhytelokuvan juhlistaa yhtiön satavuotista uraa. Elokuvassa nähdään ja kuullaan kymmeniä Disneyn animaatioelokuvien hahmoja. Mukana on myös hahmoja, joiden ääninäyttelijät ovat jo kuolleet.

Williamsin Hengen mukanaolo herätti kohua, sillä Disneyn huhuttiin käyttäneen tekoälyä edesmenneen tähden äänen uudelleen luomiseen. Tekijöiden kerrotaan kuitenkin käyttäneen animaatiossa Williamsin nauhoittamia repliikkejä, joita Aladdin-elokuvassa ei lopulta käytetty. Disney sai Williamsin äänen käyttöön tähden perikunnan luvan.

– Robin Williams on erityinen. Ja Henki on tietenkin yksi erityisimmistä ikonisista hahmoistamme. Työskentelimme tiiviisti Williamsin perikunnan kanssa pitääksemme huolen siitä, että he olivat mukana jutussa. Esittelimme heille elokuvan idean ja he rakastivat sitä, tuottaja Yvett Merino kertoi iO9-sivustolle.