Ambulanssissa kuolleeksi luultu olikin elossa – ensihoitopalvelu pahoittelee

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa ihmetellään tapausta, jossa kuolleeksi jo julistettu potilas virkosikin myöhemmin. Ensihoitopalvelu on pahoitellut asiaa. Tapauksesta uutisoi muun muassa The Guardian.

Ambulanssi hälytettiin kuljettamaan onnettomuuteen joutuneen potilaan Darlington Memorial Hospital -sairaalaan Durhamissa perjantaina. Viisikymppinen naispotilas julistettiin ambulanssissa kuolleeksi. Sairaalassa kuitenkin kävi ilmi, että hän oli edelleen elossa.

Ensihoitopalvelu North East Ambulance Service on pahoitellut tapausta potilaan omaisilta. Ensihoitoyksikön johtaja Andre Hodgen mukaan tapausta tutkitaan. Potilaan tämänhetkistä tilaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

– Pahoittelemme syvästi omaisille tapauksesta aiheutunutta ahdinkoa. Tapaus tullaan selvittämään läpikotaisesti. Emme kommentoi asiaa enempää tässä vaiheessa, Hodge kertoi tiedotteessa.