Lidl lopetti tiettyjen hedelmien ja vihannesten myynnin – kertoi nyt syyn

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lidl on tiedottanut lopettavansa tiettyjen hedelmien ja vihannesten myynnin kokonaan. Päätös koskee yhtiön mukaan lentorahtina tuotuja hedelmä- ja vihannesosaston tuotteita.

Lidlin tiedotteen mukaan yhtiön myymälöihin on tuotu viime vuosina lennättämällä vain tankoparsaa, sokerihernettä ja pensasmustikkaa. Nyt myös kyseisten tuotteiden lentokuljetuksesta on luovuttu. Lidlin mukaan tällä tavoin säästyy jopa lähes puoli miljoonaa kiloa hiilidioksidipäästöjä, mikä vastaa vajaan 50 suomalaisen vuotuisia päästöjä.

Tullin tilastojen mukaan vuonna 2022 elintarvikkeiden osuus Suomeen lentämällä tuoduista tuotteista oli 1,4 prosenttia. Tuotteiden kuljetusten osuus tuotteen kokonaispäästöistä on melko pieni, noin 5-7 prosenttia.

Lidlin mukaan tiettyjä tuotteita, kuten tankoparsaa on tuotu keväisin Suomeen Etelä-Amerikasta ennen kuin Eurooppalainen sato on saatavilla. Jatkossa tankoparsaa saa Lidlistä eurooppalalaisen sesongin aikaan. Myös esimerkiksi avokadoa on saatavilla jatkossakin, sillä sitä kuljetetaan meriteitse.