Tarkista verokorttisi tuloraja – lähes miljoonaa suomalaista voi odottaa ikävä yllätys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nyt on hyvä hetki tarkistaa verokortin tuloraja, mikäli ei halua kohdata ikävää yllätystä joulun alla. Verohallinto arvioi tiedotteessaan jopa 965 000 henkilön tulorajan voivan ylittyä loppuvuodesta. Jos verokortin tuloraja ylittyy, verotetaan tuloja perusveroprosentin sijaan korkeammalla lisäprosentilla.

Tämän voi välttää tekemällä uuden verokortin. Jos uuden verokortin tekee nyt, ehditään muuttunut veroprosenttia huomioida marras- ja joulukuun tulojen yhteydessä. Verohallinto on muistuttanut Suomi.fi-viestillä osaa asiakkaista, joiden tuloraja uhkaa ylittyä. Verohallinto vertaa asiakkaan voimassa olevan verokortin tietoja tulorekisteristä saataviin tietoihin. veroprosentin muuttamista ehdotetaan, jos tulot ovat muuttuneet olennaisesti tai jos tuloraha vaikuttaa liian pieneltä.

Verohallinto muistuttaa tulorajan tarkistamisesta myös tekstiviesteillä. Tänä syksynä viestejä on lähetetty 8 000 henkilölle, joiden veroprosentti vaikuttaa olevan pielessä.

– Verohallinnon tekstiviesteissä lähettäjänä näkyy Vero Skatt. Niissä ei ole linkkejä mihinkään eikä niissä pyydetä asiakkailta tietoja, vaan ohjataan toimimaan tarvittaessa OmaVerossa, kertoo tiedotteessa Verohallinnan menettelypäällikkö Päivi Ylitalo.