Poliisi muistuttaa auton ikkunoista – otti rajut keinot käyttöön Ulvilassa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Autojen ja erityisesti auton ikkunoiden putsaaminen lumesta ja jäästä puhututtaa jälleen. Lämpötilat ovat isossa osassa Suomea vähintään käyneet talvisissa lukemissa, jo saattaa yllättää työmatkalle lähteävt autoilijat.

Lounais-Suomen poliisilaitos muistutti Facebookissa pitämään huolen, etteivät auton ikkunat ole lumen tai jään peitossa. Kuljettajalla on oltava esteetön näkyvyys auton ulkopuolelle. Varoittavan esimerkkinä kerrottiin Ulvilassa liikkeellä olleesta autoilijasta, joka sai ajokiellon kehnosti putsatun tuulilasin vuoksi.

– Ethän aja pakastearkulla? Syksy on jo pitkällä ja etenkin aamut ja illat alkavat olla erittäin viileitä. Autoilijoiden on viimeistään nyt kaivettava skrapa esiin, poliisin tiedotteessa kerrottiin.

– Poliisipartio kohtasi Ulvilassa koulun ja päiväkodin lähettyviltä liikenteestä ajoneuvon, jonka tuulilasista ei käytännössä nähnyt läpi. Kuljettajalle tästä seurauksena sakko ja ajokielto vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan, julkaisu jatkui.

 

https://www.facebook.com/LSpoliisilaitos/posts/pfbid0b9YtXdJsFZLWSwEpHQFRLkziWv8KgdoK2fN9M9F22wRVbDCQUpr1A2QuKXpfEY27l

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.