Eksoottinen käärme karkasi – selvisi vuoden ajan Skotlannin luonnossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlannin talvet voivat olla viileitä, vaikka pakkanen laskee harvemmin Suomen kaltaisiin lukemiin. Nyt hämmästystä on herättänyt karannut lemmikkikäärme, joka selvisi alueen luonnossa vuoden ajan.

Airdien kaupungissa sijaitsevalta asuinalueelta löydettiin viljakäärme, joka toimitettiin SPCA-eläinsuojelujärjestön toimipisteeseen. Eläinsuoja alkoi etsimään käärmeen omistajaa. Selvisi, että Emmett-niminen käärme oli ollut karkuteillä vuoden ajan.

Eläinsuojan apulaisjohtaja Rachel Mansfield kertoi tiedotteessa Emmettin karanneen ollessaan vasta pienokainen. Pienen kokonsa ansiosta käärme oli mahtunut läpi terraarionsa kapeasta kolosta.

– On hämmästyttävää, että käärme onnistui selviytymään ulkona vuoden ajan lämpötilojen ja säiden vaihtelusta huolimatta. Ei ole hajuakaan, mitä se söi ravinnokseen. Kotiin pääsyn jälkeen Emmett on nauttinut mukavasta kylvystä sekä hyvästä ateriasta ja luonut nahkansa, Mansfield kertoi.