HSL laskee lippujen hintoja ensi vuoden alussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin seudun joukkoliikenne HSL laskee lippujensa hintoja ensi vuoden alussa. Asiasta päätettiin HSL:n kokouksessa tiistaina 31. lokakuuta. Kertalippujen hinnat laskevat noin viisi prosenttia ja kausilippujen kuusi prosenttia.

Aikuisten AB-alueen kertalippu maksaa 1. tammikuuta 2024 alkaen 2,95 euroa. 30 vuorokauden lippu maksaa kertaostoksena 66,60 euroa ja jatkuvana säästötilauksena 55,50 euroa. Lisäksi 10 ja 20 kappaleen sarjaliput tulevat osaksi pysyvää valikoimaa 26,55 ja 50,15 euron hintaan.

HSL nosti vuoden 2023 alussa lyhyiden matkojen lipunhintoja. Samalla pisimpien, neljän vyöhykkeen lippujen hintoja laskettiin. Tiedotteen mukaan HSL:n taloustilanne on ollut haastava, mutta lipunmyynti kehittyi vuoden 2023 aikana suotuisasti.

– Tavoittelemme vuoteen 2025 mennessä ennätyksellisen korkeaa matkustajamäärää, mutta lisäksi pyrimme talouden tasapainottamiseen ja siihen, että lipputulot muodostaisivat tuloistamme noin puolet, kertoo tiedotteessa HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen.