Vihaiset saukot hyökkäsivät uimarin kimppuun

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saukot voivat näyttää söpöiltä ja leikkisiltä, mutta niillä on myös petomaisempi puolensa. Tämän sai huomata kalifornialaisessa järjessä uimassa ollut Matt Leffers, jota vihaiset ahmat purivat useaan otteeseen.

Leffers oli uimassa Serene Lakes -järvellä, jonka rannalla hänen perheellään on mökki. Mies kertoo uineensa järvessä 30 vuoden ajan ilman ongelmia. Tällä kertaa Leffers kuitenkin tunsi yhtäkkiä jonkun purevan häntä reidestä.

– Aloin uimaan nopeammin. Yhtäkkiä eteeni nousi vedestä saukko ja pian minua purtiin uudelleen. Eläimet olivat niin aggressiivisia, että ne vaikuttivat halunneen tappaa minut, Leffers kuvaili paikallismedialle.

Vaimo pelasti Leffersin polkuveneeseen ja kuljetti hänet sairaalaan. Saukot olivat purreet häntä ainakin 12 kertaa. NBC-uutissivuston mukaan hampaiden aiheuttamia pistojälkiä ilmestyi hänen iholleen noin 40 kappaletta.

Vastaavia tapauksia on tapahtunut Kaliforniassa tänä vuonna jo useampi. Kalifornian kala- ja villieläinviraston tiedottaja Peter Tiran mukaan saukkojen käyminen ihmisten kimppuun on edelleen harvinaista. Hän kuitenkin varoittaa vikkelien ja terävähampaisten eläinten voivan käyttäytyä aggressiivisesti, jos ne kokevat reviirinsä uhatuksi.