Pizza Hut lanseerasi käärmepizzan – uskaltaisitko maistaa?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Totutuista normeista poikkeavat pizzatäytteet herättävät kiivastakin keskustelua. Nyt kansainvälinen ravintolaketju Pizza Hut on lanseerannut Hong Kongissa pizzan, jonka täytevaihtoehto todennäköisesti jakaa mielipiteitä.

Pizza Hut on yhdessä Ser Wong Fun -ravintolan kanssa lanseerannut pizzan, jonka täytteinä on siitakesieniä, kuivattua kinkkua ja käärmeenlihasuikaleita. Ne ovat myös perinteisen käärmepadan aineksia. Käärmeiden käyttämisellä ravinnoksi on pitkät perinteet erityisesti Kaakkois-Aasiassa.

Pizzeriaketjun kanssa yhteistyötä tekevä Ser Wong Fun on tarjoillut käärmeannoksia jo vuodesta 1895 lähtien. CNN-uutissivuston mukaan uutuuspizzan täytteenä käytettävän käärmeenlihan suutuntuma muistuttaa kuivattua broileria.