Leikkauksessa poistettiin väärä elin – potilas haastoi lääkärit oikeuteen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Washingtonissa asuva mies on aloittanut oikeustoimet kahta lääkäriä vastaan. Lake Forestissa asuvan George Pianon mukaan häneltä poistettiin leikkauksessa väärä elin.

Piano vieraili lääkärillä 6. joulukuuta vatsakipujen vuoksi. Hänellä diagnosoitiin umpilisäkkeen tulehdus. Pianon mukaan lääkärit eivät kuitenkaan osanneet paikantaa leikkauksessa potilaan umpilisäkettä, ja poistivat vahingossa osan paksusuolta.

– Piano alkoi tuntemaan leikkauksen jälkeen vatsakipua, joka oli voimakkaampaa kuin sitä ennen. Suolen sisältö alkoi vuotamaan vatsaonteloon. Sen seurauksena hän sairastui entistä pahemmin, Pianon asianajaja Ed Moore kuvaili USA Today -lehden mukaan.

Kahta päivää myöhemmin tietokonetomografia osoitti, ettei umpilisäkettä oltu poistettu. Pianolle suoritettiin uusi leikkaus, jossa virhe korjattiin. Hän kertoo viettäneensä viimeisen vuoden aikana 53 vuorokautta sairaalassa.

Potilas vaatii oikeusteitse rahallista korvausta henkisestä kärsimyksestä. Pianon mukaan hän ja hänen vaimonsa eivät halunneet nostaa kannetta. Pariskunta kuitenkin päätti lopulta tehdä niin, sillä he eivät saaneet vastausta sairaalasta otettuaan yhteyttä tapauksen tiimoilta.