Mötley Crüen kitaristi avautui: ”Ihmiset menevät massan mukana vailla itsenäistä ajattelua”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mötley Crüesta viime vuonna eläköitynyt kitaristi Mick Mars on julkaisemassa uutta soololevyä. Hänen selkärankareumansa vaikeuttaa keikkailua, mutta kitaristi tekee musiikkia kertomansa mukaan niin kauan kuin kädet ja aivot toimivat.

Mars kertoo Q104.3 New York’s Out of the Boxille yhdessä Jonathan Clarken kanssa, että uusi Loyal to the Lie -single on saanut inspiraationsa kulttimielessä tapahtuvasta ihmisten johdattamisesta, mikä perustuu erilaisiin pakkoihin.

– Kyse on siitä, kuinka massat ja ihmiset kuuntelevat sekä tottelevat vain yhtä tyyppiä, kuten Charles Mansonia, Jim Jonesia, Taivaan Herraa… He unohtavat kaiken muun ja kuuntelevat tätä yhtä henkilöä tai aatetta ilman, että heillä saa olla omia mielipiteitä, 72-vuotias ja monessa liemessä keitetty rokkari alustaa puhettaan liittyen uuteen musiikkiinsa.

– He ovat valmiita kumartamaan jotain yhtä asiaa, vaikka kyseessä olisi huijaava idiootti. Tämä tekee minut hulluksi Aloin musiikkia tehdessä ajatella vain sitä, kuinka suuret massat tuntevat, että heitä on johdettava jotenkin. Minä en ole samaa mieltä. Minusta tuntuu, että jokaisella on oma ääni. Älä vain kuuntele yhden totuuden saarnaamista ja joudu tuohon paskaan. Levyssäni on kyse tästä, hän sanoo.

Pitkäaikaisista terveyshaasteistaan huolimatta Mars ei sulje kokonaan pois live-esityksiä. Yksittäiset esitykset ovat edelleen mahdollisia. Kiertueille hänestä ei enää ole.