Linnan juhlissa on uusi juontaja – tullut tunnetuksi uutisankkurina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Linnan juhlat järjestetään perinteiseen tapaan Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Presidentti Sauli Niinistön ja tohtori Jenni Haukion isännöimän Itsenäisyyspäivän vastaanoton tv-lähetyksessä on tänä vuonna uusi selostaja.

Linnan juhlien suomenkielistä lähetystä juontaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Milla Madetoja yhdessä Jussi-Pekka Rantasen, Sami Sykön ja Ari Hakahuhdan kanssa. Madetoja tunnetaan uutisankkurina ja toimittajana. Viimeiset viisi vuotta Linnan juhlien juontajana toiminut Ella Kanninen ei tänä vuonna ole selostamassa muiden sitoumuksien vuoksi.

– Tämä työ on suuri kunnia, ja olen seurannut ihaillen aiempien selostajien Ella Kannisen ja Piia Pasasen ammattitaitoista työskentelyä. Itsenäisyyspäivän vastaanotto on tärkeä ja merkityksellinen tilaisuus suomalaisille ja suhtaudun ilolla, mutta nöyryydellä monen tunnin suoraan lähetykseen, kertoo Madetoja tiedotteessa.

Linnan juhlat esitetään YLE TV1 -kanavalla ja Yle Areenassa kello 18:50 alkaen. Lähetyksen ruotsinkielisen version selostavat Anki Karhu, Jonas Blomqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad.