Viikko etenee talvisissa merkeissä – keskiviikkona lumipyry, viikonloppuna kunnon pakkasia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu koko Suomessa talvisissa merkeissä. Vuodenaikaan nähden kylmä sää jatkuu 20. marraskuuta alkavalla viikolla. Sääennusteen mukaan edessä on lumipyry ja korkeita pakkaslukemia.

Alkuviikosta odotettavissa on paikallisia lumikuuroja ja pakkasta. Forecan mukaan keskiviikkona Suomeen yltää Atlantin laaja matalapaineen alue, minkä seurauksena Suomeen leviää lumipyry lännestä. Tien päällä olevien kannattaa siis varautua huonoon ajokeliin.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan lunta sataa keskiviikkona maan länsipuoliskolla laajalti 5-10 senttiä ja torstaina saman verran itäpuoliskolla. Suomeen virtaa matalapaineen jäljessä kylmää ilmaa. Se tietää kiristyviä pakkasia koko maahan.

Pakkasta on loppuviikolla päivisin laajalti 5-15 astetta. Öisin pakkanen voi laskea Pohjois-Suomessa -20 asteen kylmemmälle puolelle. Maan etelä- ja keskiosassakin voi olla öisin yli 15 pakkasastetta.