Kirjapaljastus: Prinssi William yritti estää Harryn vierailun kuningatar Elisabetin kuolinvuoteella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirjailija Omid Scobien uusi teos nimeltään Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival, paljasti prinssi Williamin välinpitämättömyyden veljeään Harrya kohtaan, kun kuningatar Elisabet oli kuolinvuoteellaan. Kirjassa väitetään, että kukaan ei kertonut Sussexin herttuaparille kuningattaren tilasta tai terveydestä.

Scobie väittää uutuusteoksessaan, että prinssi Harry yritti puhua veljensä Williamin kanssa saatuaan tiedon Hänen Majesteettinsa heikosta terveydentilasta.

– Koska muilta perheenjäseniltä tai palatsin avustajilta ei saatu lisätietoja, Sussexin ja heidän tiiminsä piti toimia omin ehdoin, Scobie kirjoitti.

– Koska Harry asui Yhdysvalloissa, Sussexin herttua toivoi matkustavansa Williamin rinnalla kuningataren luokse, mutta Walesin prinssi ei reagoinut tai huomioinut Harrya mitenkään. William ei selvästikään halunnut nähdä Harrya. Harry oli täysin niiden tietojen varassa, mitä hän kuuli lehdistöltä.

Harry onnistui järjestämään yksityisen koneen Balmoralille, mutta koneeseen astuessaan hän ei vieläkään tiennyt, mitä oli tekeillä. Hoviasiantuntija sanoi Harryn olevan murtunut, koska hän oli läheinen kuningataren kanssa. Hän olisi halunnut tietää asioista ennen muuta maailmaa.