Kirja unohtui lentoasemalle – lentäjä lupasi palauttaa satojen kilometrien päähän

Matkailu · Tim Isokivi

Kansasin osavaltiossa Yhdysvalloissa toimiva kirjasto sai taannoin postia pitkän matkan päästä. Kirjastoon ilmestyi satojen kilometrien päästä Atlantasta lähetetty paketti, joka sisälsi sieltä lainatun lastenkirjan Whatever After; If the Shoe Fits.

Kirjan oli lähettänyt Delta Airlines -yhtiön Ben-niminen lentäjä. Hän kertoi kirjeessä löytäneensä kirjan lentoasemalta Atlantasta ja päättäneensä huolehtia, että se palautettaisiin kirjastoon turvallisesti. Hän vieläpä tarjoutui maksamaan mahdolliset myöhästymismaksut.

– Olen itse ahkera lukija. Pidän erityisesti 1700- ja 1800-luvun historiasta ja meriteemaisesta historiallisesta fiktiosta. Toivottavasti tämänkin kirjan lainaajasta tulee ahkera lukija, Ben kirjoitti.

Johnsonin piirikunnan kirjasto kertoi yllättävästä tapauksesta Instagram-julkaisussaan. Kirjaston mukaan Benin ei tarvitse huolehtia myöhästymismaksuista, sillä kirjasto on luopunut niistä aikaisemmin tänä vuonna.